dijetenoci

Samoća me ugodno boli,žao mi je zbog nje a nis čim je ne bih zamijenila!

07.02.2009.

TREŠNJE ( IX dio)

Ahmo me cjelim putem zadirkivao i izazivao,a ja ..ja sam se puhala ko balon mešćini i samo je trebalo da me neko bocne i ekplodirla bih.Bilo mi je krivo na samu sebe,što mi je trebalo da izvodim kojekakve ludorije,trebala sam da mu dokažem da sam odrasla, da sam zrela žena..a .ja sam baš uradila sve suprotno.Šta će Ahmo sad misliti o meni,možda mu sad to izgleda sve slatko i simpatično ali šta će biti sutra ?
Da li će me uopće više primjećivati,ili će kao i dosad igrati se one svoje igre,i praviti poteze kako se i kad njemu prohtije?
Hiljade misli je gušilo moj um i plovilo onim tamnim kutevima mozga,pa mi se činilo da će mi glava eksplodirati.
On je i dalje zbijao šale na moju umješnost pentranja na trešnju i ponekad tek toliko da me još više naljuti povuci bi me za pletenicu.
Ja sam šutila i tek bi poneku procjedi kroz zube..više sam se brinula kako ću se pojaviti kući ovako poderana i prljava ,nego li  što me on bocka.
Ubiće me mati..šta da joj slažem gdje sam bila cjeli dan...kod Hanke nisam jer je ona bila u Kreševu kod nane..ne mogu reći ni da sam bila kod Azre jer po baksuzluku i ona je negdje otišla sa svojima.

Panika me već počela hvatati i glođati onim svojim tupim zubima.Morala sam smisliti neku laž..dovoljno  jaku i približno blizu istini da bi zapravo ju i mogla podvaliti pod istinu.
Ali kolko god da sam se trudila ništa mi nije moglo pasti na pamet.

Ne brini se napokon reče Ahmo..ja sam rekao Almi da kaže da je bila s tobom,ona je svakako dolje u luci na nekom sjedanju pa sam joj rekao da kaže da si i ti bila s njima.

Odahnula sam,  nisam nikada voljela da lažem,jer svaka laž vuče za sobom najmanje još dvije,tri..ali ovoga puta sam morala ..
ko da mi je kamen pao sa srca..on je mislio na sve i predvidio je sve..on se brinuo za mene .

Nasmijala sam se i okrenula ..te opet nekako nespretno ga poljubila.
Ti vraže,na sve si mislio..šta bih ja bez tebe?

Bila bi izgubljen slućaj ..eto šta bi.

Ehhh prećera ga sad i ti malo..rekoh i u trenu svatih da smo bili nadomak sela i kuća.

.kako smo brzo stigli.uvjek mi se nekako činilo da je put duži kad ideš nekuda.,a kad se vraćaš kući stigneš za tren,čini mi se i ne trepneš ono već kraj svemu.

Ne znam da li sam u tom trenutku uzdahnula,ili je uzdah sam od sebe pobjegao iz grudi..sjećam se da me je Ahmo pogledao i da sam po prvi puta u njegovim očima vidjela onaj neki čudni sjaj.oči su mi sijale i prelijevale se kao da su na vodi.
Gledao me i osjećao kao svoju.

( to be continued)

dijetenoci
IZDVOJENE PJESME

IZDVOJENE PRICE

PROCI CE
Sve ce proci.Ali kakva je to utjeha?
Proci ce radost, proci ce i ljubav,proci ce i zivot.
Zar je nada u tome da sve prodje?

Polahko i sa oprezom gazi
Jer iako sam siromasna imam svoje snove, snove koje sam prostrla pod tvoje noge.
Zato molim te gazi njezno,jer gazis po mojim snovima!

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
216186

Powered by Blogger.ba