dijetenoci

Samoća me ugodno boli,žao mi je zbog nje a nis čim je ne bih zamijenila!

05.02.2009.

TREŠNJE ( VI dio)

Imala sam osjećaj da mi se tlo pod nogama izmiče,da tonem negdje i da nestajem u njegovom zagrljaju.Sve je bilo tako zbrkano,tako nestvarno.Ni glasa,ni straha,ni misli..u tom trenu koji se meni učinio kao vječnost utihlo je sve..imala sam osjećaj da se i zemlja prestala okretati i da je sve zastalo.
Ehh srce moje ludo..jedino je ono kucalo punom snagom i kao da je dobilo noge,pa je počelo da trčkara u grudima,kao da hoće da iskoči,da pobjegne.

Neki čudan osjećaj je prostrujao cijelim mojim bićem,kao da se tisuću mrava penjalo uz tijelo..uz članke,bedra,struk....treperila sam cijela i neka lagana groznica je obuzimala moje drhtavo tijelo.

Ahmine ruke su me držale čvrsto,i danas kad se sjetim toga..pomislim da me nije onako jako držao,,vjerovatno bi sjela na guzicu,što od uzbuđenja,što od one slabosti u nogama koje su klecale podamnom.

Uštine me..prošaputala sam mu na uho.
Ugrizi me za rame,za vrat...samo uradi nešto i dokaži mi da sve ovo nije san,da ja to ne buncam.

Ludice moja,ne sanjaš,tu si u mom naručju.I to je jedino što je bitno u ovom trenutku.

Nasmijala sam se..dobro je da je tako Ahmo.

Otrgla sam se iz naručja i potrčala..imala sam osjećaj da sam dobila krila,da letim i da ću svakog trena dotaknuti oblake,sunce...

počela sam da se pentram na trešnju..tako vješto,tako spretno ,kao da sam se cijeli život verala po drveću..Ahmo je trčao zamnom i vikao stani,polomićeš se..ne penji se tako visoko,nisi ptica jadna i ne bila.
Ja sam se kikotala i penjala, ni sama ne znam zašto ni zbog čega.
Možda sam htjela prikriti onaj blagi osjećaj stida,sakriti ono crvenilo u obrazima u krošnji trešnje..tako Ahmo neće primjetiti ...

dijetenoci
IZDVOJENE PJESME

IZDVOJENE PRICE

PROCI CE
Sve ce proci.Ali kakva je to utjeha?
Proci ce radost, proci ce i ljubav,proci ce i zivot.
Zar je nada u tome da sve prodje?

Polahko i sa oprezom gazi
Jer iako sam siromasna imam svoje snove, snove koje sam prostrla pod tvoje noge.
Zato molim te gazi njezno,jer gazis po mojim snovima!

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
216186

Powered by Blogger.ba