dijetenoci

Samoća me ugodno boli,žao mi je zbog nje a nis čim je ne bih zamijenila!

02.02.2009.

TREŠNJE ( II dio)

Ahmo je sve češće dolazio kod daidže,i ne znam da li se to moj dječiji um poigravao samnom ili bi stvarno uhvati crnog vragolana kako me gleda krajičkom oka.Radio je to mnogo vješto i nadasve oprezno..tek toliko da mi da doznanja da više u njegovim očima nisam djevojčurak,ni kevica.
On je gledao a meni su krila rasla i mašta se podpirivala.
Ahmo je postao centar mog svijeta,.moje sunce oko kojeg je krhko tijelo kružilo i u snovima bezbroj putanja pravilo.
Protkao je zbilju i snove nekim tananim nitima,onim čudnovatim trepetima pa sam i sama postala druga osoba.Samouvjerena,odlučna i spremna zarad Ahme i mokra naspram vjetra hitati i u zagrljaj oluji ići..sve samo da Ahmi pokažem i dokažem da sam zrela žena,žena koja je spremna za njega učiniti največe ludosti ali največa odricanja.
Znao je on to,ali me je uvijek držao na nekom odstojanju,možda iz straha zbog mojih,možda zbog daidže jer bio je njegov najbolji drug..ipak za njih je prijateljstvo bilo puno više,mnogo važnije od dječije ljubavi.Ali dolazio je svaki dan, i ko u inat čas me zadirkivao,čas bio hladan kao led.

U meni je ključalo sve,uzavrela je krv i probudila se zvjer za koju nisam ni znala da spava u meni.Sve više sam se povlačila u sebe trudeći se da ubijem ono dijete u meni i da postanem prava žena.Da postanem vrijedna Ahme i da sve one druge u njegovom životu potisnem na zatiljak mu misli.Da ih izbacim iz njegovog života.

Onaj šejtan...ženskaroš plaho se vrti oko naše avlije..jedne prilike reče majka.Ako ga samo uhvatim da je bacio oko na onu našu garu..jadna mu je majka.Samo nam još to treba da i nju zaludi i pamet joj okrene.Tek je u svijet zakoračila,još uvjek nije posve svjesna ni sebe..lako se može desiti da joj podgrije želje i da pošandrca za njim.Nalet ga bilo,ne znam šta im radi..ama svaku izludi.
Zato Mehmede pripazi na Ahmu,bolje ti da paziš nego da mu ja govorim.
U meni je pretrnulo sve..majka je primjetila.Bili su to prvi tračci i ljubavi koja se rađala u meni,ali i prvi znakovi straha zbog iste.
Ako se desi pa nas uhvate u onim pogledima što sve češće su bježali u njedra onog drugog,ako primjete one uzdahe što mi se iskradaju ispod košulje..ako samo...
Ne,ne smijem to dopustiti,ma ne smijem o tome ni misliti..jer ako dođe do toga ..znam to će biti kraj.Kraj a sve je tek počelo, tek se osladilo.


( to be continued)

dijetenoci
IZDVOJENE PJESME

IZDVOJENE PRICE

PROCI CE
Sve ce proci.Ali kakva je to utjeha?
Proci ce radost, proci ce i ljubav,proci ce i zivot.
Zar je nada u tome da sve prodje?

Polahko i sa oprezom gazi
Jer iako sam siromasna imam svoje snove, snove koje sam prostrla pod tvoje noge.
Zato molim te gazi njezno,jer gazis po mojim snovima!

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
216191

Powered by Blogger.ba