dijetenoci

Samoća me ugodno boli,žao mi je zbog nje a nis čim je ne bih zamijenila!

01.02.2009.

TREŠNJE ( I dio)

Ne znam kakav je sad.Ja ga pamtim po ljepoti i po onim garavim očima koje su uvjek nekako čudno caklile i ulijevale mi onaj neki mir,pa bi kao dijete često gledaj u to mrko lice i oči i kao hipnotisana bulji u Ahmu.
Majka bi se nehotice nakašlji,želeć valjda bar na tren da mi skrene pozornost i da me ošine onim prjekornim pogledom koji je značio sve osim ohrabrenja.
Licem bi mi se prolij crven,a svaki damar bi zadrhti...veo srama i stida bi pokrij mršavo mi tijelo,te bi kao srna poplašena otrči u sobu.
Ahmo bi se grohotom nasmij i nastavi pričat neku od svojih dogodovština .

Bila sam samo djevojčurak u njegovim očima..kevica,kako me znao zadirkivati kad bi me za pletenice guste povuci. A on meni,hmm...bio je mnogo više .
Golicao je moju dječiju maštu i potpirivao vatru što je tinjala skrivena negdje u meni.Rasplamsao je u meni onu žišku za koju ni sama nisam znala da postoji u meni.Ali očigledno je postojala,tinjala je u meni i samo čekala povoljan vjetar da puhne i da se razbukta u najjači plamen.Taj vjetar bio je Ahmo!
Po prvi puta sam  osjetila šta znače oni leptirići o kojima su Dzana i Sanela krišom u sobi pričale.Po prvi puta osjetila sam one trnce niz tijelo i onaj lagani klecaj u koljenima kada bi se Ahmo pojavi na kapiji.
Za mene do tad posve stran osjećaj postao je dio mene,kolao je svakom vijugom mog mozga,uvukao se u svaku poru mene,pa ni u snu rahat više nisam bila.Ahmine oči ko kletva spustile su se na njedra bijela,pa su se uzdasi sve češće iskradali iz grudi i belenzuci kidali kad bi vatra tijelo sprži.
Desilo se ono što je izgleda bilo neminovno.

( TO BE CONTINUED)

dijetenoci
IZDVOJENE PJESME

IZDVOJENE PRICE

PROCI CE
Sve ce proci.Ali kakva je to utjeha?
Proci ce radost, proci ce i ljubav,proci ce i zivot.
Zar je nada u tome da sve prodje?

Polahko i sa oprezom gazi
Jer iako sam siromasna imam svoje snove, snove koje sam prostrla pod tvoje noge.
Zato molim te gazi njezno,jer gazis po mojim snovima!

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
216186

Powered by Blogger.ba