dijetenoci

Samoća me ugodno boli,žao mi je zbog nje a nis čim je ne bih zamijenila!

30.07.2008.

Poslije kiše dođe sunce( II dio)

 I bili smo tog dana sve što smo htjeli,dva bića bez predrasuda i lažnog moralisanja.Bili smo  dvije ogoljene duše,duše koje nikada nisu znale za poraz i riječ "ne mogu"....

Kisnli smo  na kiši  ko dva beskučnika i radovali se kao djeca kad bi izmamili osmijeh jedno drugom...

Tih dana smo bili srećni,tih dana smo se mnogo smijali..prokomentarisah....

Da, Tih dana...

 

Drago mi je da si se vratio,rekoh mu .Nisi ni imao  razlog da odeš.Čovjek nikada netreba da ide ako ima bar i najmanji razlog da ostane.Znaš li kako mi je bilo? Znaš li kako mi je sad?

Šutio je, dovoljno dugo da primjetim da se kaje i dovoljno kratko da uspije da  prikrije svoj osjećaj krivice i stida.

 

Nije ni meni bilo svejedno..reče...i ja sam se mučio kajanjem,krivica me nagrizala iz dana u dan,ali  sam htio da budem jak,tada sam morao da budem jak,da sebi kažem da mogu i tebe da ostavim,i da te nisam vrijedan.Nisam bio  spreman ponuditi  ti ono što ti zaslužuješ.

Šta ja to zaslužujem?

Zaslužuješ ljubav, svu ljubav ovoga svijeta.Zaslužuješ čovjeka  bez tereta,bez ovog bremena prošlosti.Nekoga  ko će biti ponosan  što ima takvu Eminu pored sebe,ko će ti moći pružiti sigurnost toplog doma,čvrstoću zagrljaja.Nekoga ko će te moći voljeti  kao sšto nikada nisam znao ja.

Nisi znao ili možda nisi htio?

Možda oboje pomalo,reče a crvena boja proli se bijelim licem,krv prošikta svakim kapilarom.

Imala sam osjećaj kao da se postidio,po prvi puta je  priznao nekome sve što mu leži na srcu...Po prvi put u životu igrao je na sve ili ništa...

Da, nisi htio da me voliš,vadio si se na neke glupe izgovore,odgurnuo si me od sebe u trenutku kada smo jedno drugom bili najpotrebniji,kada smo kao dva utopljenika tražili slamku  spasa u moru ,onaj tračak nade i svjetlosti na kraju tunela.Odgurnuo si me u trenu kada sam našla svoj pojas za spasavanje na brodu koji tone.

 

Šutio je,nije ništa progovarao..vjerovatno zato  jer je znao da sam u pravu.

Zar ti je trebalo dvije godine da spoznaš sve to?

Zar je moralo proći 720 dana da osjetiš moju ljubav i moj jecaj  u pomoć?

Po prvi puta sam zaplakala prd muškarcem,suze su se slijevale niz lice i nisam mogla podvaliti mu da je to kiša,jer je odavno već prestalada  da pada.

Ali nisam ni htjela da ih krijem.Možda sada povjeruje u moju ljubav,možda  sada kada vidi suze u ovim očima shvati sve...Mozda mu one uspiju reći sve ono što nisam mogla ja...

Molim te ne plači Emina .Pa budalo niko nije vrijedan tebe!

Eto u tome je naša razlika,rekoh mu kroz suze .

Ja hoću i želim da  budeš vrijedan!

Istina je izašla na vidjelo ..ostadosmo ogoljeni  do kože,kao dva  djeteta izdasmo se.

Znaš li šta me je najviše zaboljelo?

Predpostavljam,procijedi kroz zube dok mu je pogled bio prikovan za zemlju i lokvu u kojoj su bile dvije siluete...

Boljelo me najviše  to što mi se uopće nisi javljao više .O tebi sam morala  da saznajem preko blogova i postova,a svaki od njih čini mi se da je bio upućen meni,sa svakim  od  njih si me tjerao više i više od sebe,udaljavao  si se svakim danom  milju vise.Pa nakon mjesec dana  više nisam mogla  ni izbrojati kilometre koji nas dijele.Boljelo me kada bih pročitaj kako sada nju zoveš mojim imenom  i kako sada njoj izgovaraš riječi ljubavi, riječi koje meni nikada nisi rekao.

A onda si prestao da pišeš,još više me je zaboljelo ,jer nisam znala da li si živ,da li si srećan ili sjetan...znaš li samo koliko sam puta okrenula tvoj broj da te nazovem i onda bih poslije jednog zvonjenja spuštala slušalicu ,jer nisam imala snage za još jedno tvoje nejavljanje.

I  s vremenom naučih čitati tišinu sa tvojih postova,prazninu sa tvog bloga,tek ponekada  ono reda radi, čisto da sebe malo zavaram ostavi bi  pokoji komentar,jer sam znala  i potajno se nadala  da ih čitaš i da i ti zuriš u njih s neke druge strane monitora..A onda sam  pustila zub vremena da nagrize sjećanja,sve sam te se rjeđe sjećala  a sve više voljela ,molila sam dragog Allaha da mi izbriše sjećanja ali ljubav da ostavi.

Znaš srasle smo nas dvije,ja i moja ljubav..srasle smo toliko  da kada bi se odvojile jedna od druge uvehle bi obje .Jedino ovako  i na ovaj način  smo mogle opstat. Bile smo potreba i navika  jedna drugoj.

Prisloni ruku na moje grudi i osjetićeš  opet ono srce koje preskače u tvojoj blizini ,stavi uho na moje usne i opet ćeš ćuti  dah  što treperi ,raširi nozdrve i opet  ćeš udahnuti miris adrenalina koji ključa  u meni  dok te gledam.Sve je ostalo isto ,samo  što sada  više ništa nije isto moj(...)

Znam,razumijem,ali probaj i ti mene razumjeti molim te.

Razumijem ja tebe,moja greška i jeste bila u tome što sam uvijek imala previše razumjevanja.Što nikada nisam tražila,zahtjevala,što sam uvijek znala gdje je granica i kada treba stati.

I šta mi je to dobro donijelo- Ništa

Gdje me je to na kraju odvelo -Nigdje

Dala sam sve,a dobila samo bol,gorčinu,suze i strah.

Hoćeš mi povjerovati  ako ti kažem  da dvije godine  nisam nigdje izašla,da već dvije godine svijet gledam kroz monitor računara, a ljude izbjegavam i  zazirem od njih.Tako se dobro skrivam od ljudi,toliko sam dobra u tome  da sam počela i od same sebe da se krijem,više ni sebe samu ne mogu da pronađem.

Ti si luda.Zašto to radiš sebi? To sama sebi praviš.Nemoj sada mene da kriviš i za to.Nisam ja jedini čovjek na planeti.

I stina,sama sebi sam to napravila.Istina nisi jedini čovjek na planeti ,ali ja sam htjela da budeš..i to si i postao

Zato dobro pazi šta želiš,jer ti se lahko može ostvariti ...hehh

Onda ću odmah početi sa listom želja ,reče sa smješkom

 I bolje ti je - dodadoh promuklim glasom.

Dušoo hladno ti je,sva se treseš i ruke su ti eto sve modre od zime...

A nije to od zime ,znaš da sam uvijek  imala slabu perifernu cirkulaciju,i da jedino u tvom zagrljaju  bi se plavetnilo povuci a crven proli mojim obrazima.Znaš kako si me znao zezati da kada sam u tvom zagrljaju mjenjam boje kao semafor....hehh

HAHA - sjećam se ..kako si samo luda bila moja Minchi.

Ama luda sam ja i sada,ako ne i još luđa,samo što  sada sve manje i manje se ima razloga za smijeh i provale..

Jesi primjetio da me opet zoveš dušoo i Minchi?

Zar?

Da , i ne pravi se lud,to radiš namjerno ,da me još više zbuniš.Valjda ti to ostalo još od faxa,da se igraš ljudskom psihom.

Profesionalna deformacija ,reče smješeći se.

Da kao što je moja  da ti kažem da imaš problema sa želcem i žučnim kanalićima.

Kako znaš?

Eh to je tajna,ako ti kažem  moraću te odvesti na sistematski..

Hajde bona reci mi,de,hajde ,osevapićeš se..

Ma jok ne smijem.Znaš koga zmija ujede i gliste se boji!

Eh, ovo je bilo malo  na moj račun.

Da,uvijek si ti plaćao račune,pa kontam da mu još šta privalim,nek i sada plati.

S godinama postaješ sve luđa,znaš li to?

Da,znam,rekli su mi to zadnji puta kada sam bila na pregledu u Jagomiru,kažu ako ovako nastavim moraće me hospitalizirati.A ja nešto kontam dobro bi mi i došlo malo odmora.Zamisli samo kako bi mi dobro stojala ona  bijela košulja.Ama uvijek mi je bijelo lijepo stojalo, što jest jest.

De bona uozbilji se.

Zašto da se uozbiljim? Pa uvijek si govorio da me voliš baš zbog toga što sam ovako luda.

"Ma volim te samo zato što si mi ovako luda i što mi nisi neka peka i pintuhamiza"

Ovo si mi rekao kada smo bili u autu ispred onog stana koji si trebao da kupiš, ne znam tačno koliko je bilo sati jer mi se užasno piškilo i jedva sam čekala da krenemo,ali dobro se sjećam te rečenice.Nju sam arhivirala,rekoh za svaki slućaj,zlu ne trebalo.I eto zatreba,doduše tek za dvije godine,ali bolje ikad nego nikad.

A jel se sjećaš kada smo se vraćali iz onog gradića dolje na Jadranu kako sam te izluđivala dok si vozio, a ti si me pitao ;' Hoćeš  li mi uvjek tako ugađati i tako me maziti"?

Rekoh ti :"Da ,uvijek  i još duže od uvijek"

Kako sam samo naivna bila,nisam znala da će to uvijek trajati još samo par dana..

Ali dobro ,nećemo više o tome,kome još treba da se sjeća svega .

Mislila sam da sam pokopala sjećanja i spomenik im podigoh,ali eto vratiše se iz mrtvih i probudiše opet onu avet u meni.

Vrati se ti  i opet ih donese sa sobom...istresi ih tu pod moje noge kao da više ne trebaju ni tebi ni meni..

A zapravo  i ne trebaju,samo bude ovu zaspalu bol..Neka ih tamo  gdje su i dosada bila .Meni više ne trebaju i nikada zažaliti za jima neću ,jer ne vrijedi,nema koristi .A da ima sama bih ih otkopala,sama bi im skinula bijele ćefine i obukla u najljepšu odoru.Ali nema fajde...

 

Sazrela si ,prekide me u pola rečenice..

Nisi više dijete a žena,sada si samo žena,žena koja  pametno zbori.

To hoćeš  da kažeš da prije nisam bila pametna da se nisi ložio na ovu moju pamet i na slatku doktorsku facu?

Uh jesam, i danas se stresem kad se prisjetim kako si me natjerala da ti dođjem na pregled,kako si me svukla i odvalila da se smiješ

Miša  li ti tvog, to je bio prvi puta da se pred ženskom postidim...

Ma nije bolan ,smijala sam se tvom stomaku sa "adidas" čizama ...moraš i sam priznati da  i jeste bilo smješno.A još više je bio smješan tvoj izraz lica kada si čitao dijagnozu" CELULITIS ACUTIS" ....Hahh

Ama to je bilo uvrnuto a ne smiješno reče sa smješkom

Mogao bi opet navratiti na pregled,ali se ovoga puta ne moraš skidati i obećavam da ću ovoga puta biti pristojna i da neću napadati...Dođi da vidimo šta je s tim želcem i žučnim kanalima.

Jel te još uvijek glava često boli?

Ma boli,šuti ne pitaj,trujem se tabletama svaki dan.

Eh da u njoj šta ima ne bi boljela ,a ovako hehh,pa znaš brate da i šupalj zub boli :)

Baš ti hvala na komplimentu Emina

Ama nema na čemu  i drugi put,znaš brate da sam uvijek rado dijelila komplimente.

Ali šuti Allaha ti,ni tebi nije mahane.Pa jel se samo sjećaš kako smo voljeli sjesti,i onako uz NESS mahalati ljude i prolaznike.Pa svakome bi mahanu nađi.

 

( TO BE CONTINUED)

 

dijetenoci
<< 07/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

IZDVOJENE PJESME

IZDVOJENE PRICE

PROCI CE
Sve ce proci.Ali kakva je to utjeha?
Proci ce radost, proci ce i ljubav,proci ce i zivot.
Zar je nada u tome da sve prodje?

Polahko i sa oprezom gazi
Jer iako sam siromasna imam svoje snove, snove koje sam prostrla pod tvoje noge.
Zato molim te gazi njezno,jer gazis po mojim snovima!

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
216186

Powered by Blogger.ba